praktijk Orbis

informatie

 

Do not listen with the intention to reply but with the intention to understand

hoe het werkt

praktische info

tarieven

hoe het werkt

praktische info

tarieven

systeemtherapie

Hoe werkt syteemtherapie?

De eerste sessies van de therapie staan in het teken van kennismaking. Voor mij is het belangrijk dat ik jullie leer kennen en aandacht heb voor wat er speelt. Vaak maak ik met jullie een genogram en een tijdlijn zodat ik weet wie er belangrijk zijn voor jullie. Tijdens de vervolggesprekken zijn veel voorkomende onderwerpen: wat zijn de patronen binnen jullie gezin, hoe communiceren jullie, wat gebeurt er tussen jullie, wat zeggen jullie tegen elkaar en wat bedoelen jullie werkelijk.

Verhalen in therapie vind ik heel belangrijk. Jullie eigen verhaal, maar ook het verhaal dat kan leiden naar een oplossing. Naast gesprekken over de voor jullie belangrijke onderwerpen, maak ik soms gebruik van ervaringsgerichte oefeningen, zoals een spel of een opdracht. Als het bij jullie en de situatie past, maak ik graag gebruik van creatieve technieken, omdat beelden vaak meer zeggen dan een heleboel woorden. Ook voor kinderen is het vaak gemakkelijker om hun gevoel weer te geven in een beeld.

Ik vind het ook belangrijk om met elkaar te reflecteren op een sessie. Dit kan in de vorm van een vragenlijsten of een korte terugblik bij de start van de nieuwe sessie. Hierdoor kan ik mijn therapie nog beter richting geven en aanpassen aan jullie behoeften.

praktische informatie

locatie

Therapie kan impact hebben en ik vind het dan ook belangrijk om samen na te denken over de juiste plaats om de therapie te hebben. Ik maak in de omgeving gebruik van verschillende praktijkruimtes zodat reistijd voor jullie minimaal is. Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat ik op huisbezoek kom.

Ik vind het ook wel leuk om na te denken met jullie om creatieve mogelijkheden te vinden, zoals natuurwandelingen of juist ook naar buiten te gaan zodat jullie meer actief samen kunnen zijn.

contact

Omdat ik gedurende de dag veel in gesprek ben, kan ik de telefoon niet altijd direct beantwoorden. Als je mijn voicemail inspreekt of een WhatsApp bericht stuurt, bel ik je zo snel als ik kan terug.

Telefoonnummer
06 – 81 60 55 42

E-mail
info@praktijkorbis.com

 

praktijk orbis

kosten & vergoeding

Het kennismakingsgesprek is gratis. We gaan dan kijken of en wat ik voor jullie kan betekenen. Het gesprek kunnen we ook gebruiken om verdere afspraken met elkaar te maken.

  • Een sessie gezinstherapie (75min) kost €130,-
  • Een sessie relatietherapie (60min) kost €104,-
  • Een sessie individuele systeemtherapie of een gespreksconsult van een uur kosten beiden €104,-

Er worden door mij geen extra kosten in rekening gebracht, behalve een kilometervergoeding van €0,30 per km wanneer de therapie aan huis is en de reisafstand meer dan 15km retour bedraagt.

Er wordt geen BTW berekend.

Helaas wordt systeemtherapie momenteel niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Verwijzing (en vergoeding) via de gemeente is alleen mogelijk als u al bij een andere hulpverleningsinstantie bent, die bereid of in staat is om mij als onderaannemer in te huren. Neemt u ook vooral contact met mij op om te zoeken naar de mogelijkheden die we hebben in dat geval.