relatietherapie

De kracht van een relatie is de mogelijkheid om kwetsbaarheid te kunnen en durven tonen
contactpraktische info

relatietherapie

Ik wil geen ruzie meer
Ik mis onze fijne momenten
We begrijpen elkaar niet meer

Wanneer deze uitspraken je bekend voor komen kan partner relatietherapie helpend voor jullie zijn. Binnen de partner relatietherapie gaan we op zoek naar de krachten in jullie relatie. Ruzies en onbegrip ontstaan niet zo maar en hebben veelal hun basis in de liefde voor elkaar. In relaties is het belangrijk om met elkaar stil te blijven staan bij de behoeften die je vervuld wil zien en hoe je deze met elkaar kunt vervullen.

Hulpvragen die ik vaak te horen krijg:

Ik wil geen ruzie meer

Ik mis onze fijne momenten

We begrijpen elkaar niet meer

relatietherapie

hoe het werkt ?

Relatietherapie is een manier om je relatie gezond te houden of gezond te krijgen. Het opnieuw vinden van de hechting die jullie eerder gevoeld hebben is daarbij het streven. Dit klinkt heel zwaar, maar hoeft het echt niet te zijn. Relatietherapie kan juist ook gebruikt worden om met elkaar bepaalde issues uit te werken of juist ook als onderhoud van jullie relatie.

In relatietherapie gaan om je relatie te redden werkt niet op het moment dat één van beiden al een besluit genomen heeft om te gaan scheiden. Het kan echter wel toegepast worden om na een scheiding een nieuwe balans te vinden met elkaar.

relatietherapie

Geef opnieuw richting aan jouw kompas

Tijdens de therapie maakt ik veelal gebruik van de principes uit de Emotionally Focused Therapy. Deze vorm van therapie helpt om verwijten te gaan zien als behoeften die hun basis hebben in de hechting. Het is een vorm van therapie die helpt om jullie onderlinge patronen inzichtelijk te krijgen en te veranderen.

Partnerrelatietherapie vindt plaats in een praktijkruimte of thuis. De sessies duren zo’n uur en meestal spreken we eenmaal per 2 a 3 weken af.