Ik ben Peter van der Sanden, 47 jaar, getrouwd en vader van een zoon. Ik ben geregistreerd systeemtherapeut bij de NVRG. Na mijn HBO studie maatschappelijk werk en mijn master Pedagogiek heb ik op verschillende plekken binnen de jeugdhulpverlening gewerkt, zowel met kinderen, jongeren en gezinnen. Daarnaast heb ik ook ervaring met partnerrelatie therapie.

Peter van der Sanden

Mijn eigen richting en kompas

Op dit moment ben ik al weer 9 jaar werkzaam als systeemtherapeut binnen de GGZ. Daarbij voer ik intensieve ambulante systeem therapeutische interventies uit, maar doe ik ook in teamverband maatwerktrajecten.
Ik beschik over een jarenlange ervaring in de kind- en jeugdzorg waarbij mijn opleidingen gezorgd hebben voor een verbreding en verdieping in mijn vakgebied. In mijn therapie maak ik onder meer gebruik van narratieve therapie, EFT, schematherapie, maar ook cognitieve gedragstherapie en ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft mij veel mogelijkheden om aan te sluiten te komen tot passende oplossingen te komen aan de hand van je/ jullie hulpvraag.

Met mijn ervaring en door mijn opleidingen heb ik veel kennis opgedaan over het menselijk gedrag en met name over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met (moeilijke) situaties. Daarbij heb ik geleerd dat problemen bijna nooit losstaan van de context. Dit is ook wat systeemtherapie in mijn ogen zo waardevol maakt. Aandacht voor het hele systeem maakt dat ik mensen veel beter kan begrijpen, maar ook dat ik ze sneller en doeltreffender kan helpen. Ik vind het mooi dat ik binnen therapie mensen weer kan helpen om richting te geven aan hun relatie. Betekent dit dat hiermee alle problemen opgelost zijn? Dat lukt soms, maar niet altijd. Wat ik wel gemerkt heb is dat  therapie helpt om problemen beter te hanteren met elkaar en de samenwerking weer te vinden.

Er kan van alles gebeuren in een mensenleven en soms gebeurt er gewoon meer dan jullie aankunnen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je (opnieuw) de balans vindt met de mensen die belangrijk voor je zijn en je weer kunt geloven in de kracht van je relatie of gezin, je een heleboel moeilijkheden de baas kunt. Soms heb je daar even hulp bij nodig. Die hulp kan ik je bieden.

over mij

Kernwoorden passend bij mij

Gericht op ontwikkeling, Vasthoudend, geïnteresseerd, creatief, humor, verbindend.

Andere mensen beschrijven mij onder meer als: betrokken, geïnteresseerd, positief en verdiepend.

Naast mijn passie voor mijn werk, houd ik er ook van om in mijn vrije tijd actief bezig te zijn. Ik ben een fanatiek mountainbiker, wandel samen met mijn vrouw veel met onze hond door de natuur en ben graag met onze camper op pad. Ik vind het ook leuk om met techniek bezig te zijn. Dit zorgt bij mij voor ontspanning, maar helpt mij ook om met beide benen op de grond te blijven staan en te denken vanuit mogelijkheden.

Beroepsverenigingen:
Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie ( NVRG ) en lid van het SKJ.