systeemtherapie

Invest in your mind, invest in your relations, invest in yourself
contactpraktische info

individuele systeemtherapie

invest in your mind, invest in your relations, invest in yourself

individuele systeemtherapie

In systeemtherapie gaat het om de relatie met de ander. De ander kan daarbij in de kamer aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. Binnen systeemtherapie kan het juist ook helpend zijn om individueel het gesprek aan te gaan over de problemen welke je ervaart met je omgeving. Het kan daarbij gaan over het gezin, maar ook over een bredere context zoals werk, school, vereniging, of vriendenkring. Binnen individuele systeemtherapie maak ik gebruik van dezelfde methodes maar dan in één op één contact.

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar je verhaal en te onderzoeken wat heeft gemaakt dat je kompas een bepaalde richting kiest binnen relaties. Samen kunnen we onderzoeken of deze richting nog passend is en voldoening geeft.

De relaties met anderen zeggen ook veel over de relatie met jezelf. Het nadenken over relaties met anderen geeft ook ruimte om na te denken over de relatie die je met jezelf hebt. Individuele systeemtherapie helpt dan ook niet alleen in de omgang met anderen, maar ook de manier waarop je omgaat met jezelf. Je wordt meer zelfbewust en gaat ook meer controle ervaren over jezelf in relatie tot anderen. Het effect daarvan is dat je zelfbeeld veranderd en meer genuanceerd zal worden.

Individuele systeemtherapie kan ook gebruikt worden als onderdeel van een gezamenlijke systeemtherapie.

Hulpvragen die ik vaak te horen krijg:

Ik vind het vervelend dat ik zo van mijn stuk ben wanneer ik kritiek krijg. 

Ik wil graag meer assertief worden binnen mijn relaties. 

Ik ben niet de ouder of partner die ik wil zijn

individuele systeemtherapie

hoe het werkt ?

Een sessie individuele systeemtherapie duurt ongeveer een uur en de frequentie is afhankelijk van de behoefte meestal één keer per twee of drie weken. De therapie kan plaatsvinden op kantoor of op locatie.